Nye VAR regler i 2021/22

Nå blir det flere mål!

2021/22 sesongen vil bli den tredje i ligaen med VAR(Video Assistant Referees). Etter hver sesong med VAR lærer ligaen mer og mer, og kan dermed ta lærdom med inn i neste sesong for å forbedre systemet. I 2021/22 vil følgende punkter forbedres:

  • Marginale offsider
  • Avventende flagg fra linjedommere
  • Prinsipper rundt avgjørelser om hva som er en overtredelse

Det vil også komme endringer i forhold til hvordan TV seerne ser prosessene. I de to første sesongene med VAR, viste Premier League hele prosessen til TV-selskapene, slik at seerne så hele avgjørelsen. For 2021/22 vil det kun bli delt en siste avgjørelse, det vil si et bilde av hvorvidt avgjørelsen overkjøres eller ikke. Denne prosessen er da mer lik andre europeiske ligaer og EM 2020.

Premier League sine nettsider har lagt ut en full stament om dette, der er det også kommentarer fra Mike Riley (Managing Director of Professional Game Match Officials Limited (PGMOL)). Les denne her.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *