Biene med etterlengtet flying start på 2022!

Vi har spilt bedre kamper, men i dag er det ingen som bryr seg om det. Tre poeng mot Aston Villa i årets første seriekamp var akkurat den hjertemedisinen jeg trengte etter bare to seire siden starten av oktober. Det begynte å bli litt for mange hederlige tap nå. Mye stang ut i kamper hvor gutta kjempet som løver bare for å gå tomhendt av banen.

Etter 2-1 seieren over West Ham i starten av oktober har vi tidvis spilt utrolig bra mot noen av verdens beste lag. 0-1, 1-2 og 0-1 i hjemmekamper mot henholdsvis Chelsea, Leicester og Manchester City og 0-2 borte mot Tottenham var intet annet enn imponerende. Tap 1-3 borte mot Burnley og 1-2 hjemme mot Norwich var alt annet enn imponerende. 3-3 borte mot Newcastle og 2-2 borte mot Leeds var isolert sett ikke dårlige resultat, men vi ledet begge kampene før hjemmelagene utlignet. Det var som utgjort. Mot Brighton møtte ingen av spillerne opp til første omgang, og da de endelig begynte å løpe etter en velfortjent skjennepreken i pausen var det for sent.

Det koster å spille bra mot de beste uten å få belønning. Det koster også å tape mot de antatt dårligste. Det kan fort snike seg inn en følelse av resignasjon når man stadig opplever at man ikke har marginene på sin side, og svikter når det virkelig gjelder. Derfor var seieren over Aston Villa så viktig. Ikke bare fordi vi fikk en tre poeng, men fordi seieren betyr enormt for moralen i laget. Det styrker troen på prosjektet vårt og viste at det nytter. Det var i hvert fall en meget lettet Thomas Frank som ble intervjuet etter kampen.

For å overleve i verdens tøffeste liga holder det ikke med hederlig innsats. Man trenger å vinne kamper, og da trenger du litt flaks. Endelig var det vår tur. Vi har pussig nok vunnet en kamp i måneden siden sesongpremieren mot Arsenal 13.august. 2-0 borte mot Wolverhampton 18.september, 2-1 mot West Ham 3.oktober, 1-0 over Everton 28.november, og 2-1 over Watford 10.desember.  Med seieren over Aston Villa er sesongen halvspilt. Vi har vunnet seks kamper. Fortsetter vi vår litt pussige statistikk med en seier i måneden resten av sesongen ender vi opp med ti. Vi har allerede 5 uavgjorte, og vil da få 35 poeng. Det alene KAN gi ny sesong i Premier League, men det kan være akkurat litt for lite. Legg til tre-fire uavgjort og det bør holde. Vinnere vi seks av de neste 19 er vi på trygg grunn, selv om Watford, Burnley, Newcastle og Norwich skulle klare å snu alt trill rundt i andre halvdel. 

Vi har et poengsnitt halvveis på 1,2 poeng per kamp. Det holder i massevis. Norwich har 0,52, Newcastle 0,57, Burnley 0,64 og Watford 0,72. Det er nesten sensasjonelt svakt fra alle fire, men det kan plutselig snu. Da Fulham rykket ned forrige sesong, kom de på 18.plass med 28 poeng som gir 0,73 i snitt. Sesongen før fikk Aston Villa 35 poeng (0.92) og berget plassen med et nødskrik.

Hvis vi kan bryte mønsteret og vinne to kamper i løpet av januar begynner dette virkelig å se lyst ut. Borte mot Southampton og Liverpool. Hjemme mot Wolverhampton. Jeg tar fire poeng usett. Any day.

God nyttår og COYBs!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *