Alvaro signerer for Brentford!

OL-sølvmedalisten kommer til Brentford fra SD Huesca

Brentford har signert den spanske landslagspilleren Álvaro Fernández fra Sociedad Deportiva Huesca, med forbehold om internasjonal godkjenning. 23 åringen, som fikk sin landslagsdebut, samt spilte for Spania under OL, fullførte en medisinsk test i West London i går, 17.08. Han blir med biene på et år langt lån med en opsjon for kjøp på slutten av 21/22 sesongen.

Thomas Frank, hovedtrener, sier: “Álvaro is a player with huge potential, and we are very pleased that he has come in to our squad and our goalkeeper unit. He will come here and compete every day with David Raya and Patrik Gunnarsson. This is a signing that make us stronger as a group and will help push us to a higher level.”

Manu Sotelo, keepertrener i Brentford, sier: “Álvaro is a young keeper who has already produced brilliant performances in La Liga, standing out as a shot stopper and with his positioning, especially dealing with through balls and crosses. He is comfortable with the ball at his feet, which fits with our model. He is coming here to improve our goalkeeper group, working and competing everyday with David and Patrik.”

Phil Giles, Director of Football, legger til: “We have been trying to sign Álvaro all summer, but his involvement at the Olympics delayed his arrival. We are looking forward to seeing what he can achieve with us this season and potentially beyond.”

Álvaro kommer til Brentford etter en minneverdig sommer. Han var en del av den spanske troppen som dro til UEFA U21 EM, spilte alle fem kamper for landet sitt til de var en av de fire siste. De tapte til slutt mot andreplassen Portugal. Men når Spanias landslag fikk problemer med en del spillere som testet positivt for Covid, måtte de hente inn spillere fra U21 laget. Først ut var en treningskamp mot Lituaen. Álvaro sto i mål og kampen endte 4-0 til Spania. Etter det tok de han med i OL troppen. Spania vant sølv, etter tap mot Brasil i finalen.

Álvaro’s første steg inn i profesjonell fotball kom sammen med Club Atlético Osasuna. Han spilte for Osasuna B på tredje og fjerde nivå, men fikk sin La Liga debut når han var 18. Så gikk han til AS Monaco i 2017. Spilte her sammen med reservene i ett år før han dro tilbake til Spania.

Keeperen tilbrakte 2018/19 sesongen på lån hos Extremadura Unión Deportiva på andre nivå før han dro fra Monaco permanent og ble da solgt til Huesca. Han var en del av opprykket til La Liga, og spilte 22 kamper i ligaen i forrige sesong. Når han spilte kampen mot Litauen ble han også den første spilleren fra Huesca med kamp for landslaget.

Red. anm: Her får vi oss en konkurrent til Raya, som vil utfordre hans plass, samt presse han til å forbedre seg. Så gjenstår det å se hvem av de som til slutt ender opp mellom stengene. En smart avtale på et år først for å teste før man evt må ut med en overgangssum. Apparatet fortsetter å gjøre gode avtaler.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *