3 nye poeng på Molineux!

En sterk prestasjon på bortebane endte med 3 nydelige poeng

Premier League er i gang, ikke bare det men to kamper inn. Vi åpnet i en jevn kamp mot Spurs. De hadde riktignok mest ball, men vi var uheldige som ikke vant den synes nå vi, objektivt sett. Uansett, 1 poeng mot Spurs hjemme tar vi med oss. Første kampen uten Toney og Raya, på sin måte ganske merkbart. Samtidig holdt Flekken seg godt, ingen direkte tabber. Mbeumo og Wissa som åpnet på topp var friske og utfordret ofte. Bryan fortsetter å vokse måned for måned, han er alltid farlig ute til høyre.

Så bar det til Fulham for lokalderby. Da samlet de som kunne seg på Eagle Bar på Grønland for å ha treff. Mye gikk galt før kampen, men så fort spillet var i gang var alt glemt. Vi utspilte Fulham mesteparten av kampen, med unntak av få og korte perioder der Fulham styrte. En sterk 0-3 mot rivalen var en perfekt kamp å ha treff med. Stemningen var høytsvevende. Sportslig så var Mbeumo igjen utslagsgivende, sammen med kollektivet Brentford er. Enda bedre kamp fra Flekken var det og, kommer seg fort og kan se rimelig stabil ut.

Mange overganger ble det ikke i sommer, men noen viktige. Collins har startet begge så langt og har vært en klippe bak. Mot Spurs stilte vi tre i Collins, Pinnock og Ajer. Fulham var det kun Collins og Pinnock, og det partnerskapet lukter det brent av. Mee vil og antagelig utfordre når han er tilbake. Men her mener jeg vi har et luksusproblem. I motsetning til på andre siden av banen. Der er mulighetene færre, også nå med Canos i Valencia. Schade kom inn permanent og selv om han ikke har truffet ligaen helt enda så er det mye potensiale der. Siste er at vi er ryktet til Nico Gonzalez fra Fiorentina til en sum som nærmer seg 45 millioner pund. Så på tredje sesongen i Premier League begynner pengene så sitte løsere. En smart signering om det skjer, samme om de går for Brennan Johnson igjen. Trenger en til i angrep med Toney ute, og begge de her er definitive løsninger.

Lørdag er det hjemmekamp mot Crystal Palace og vi krysser fingrene for at vi fortsetter den gode åpningen. Det vil være en del muligheter for å se kamper sammen i Oslo fremover, nesten hver kamp har et arrangement i Facebook gruppa vår. Stikk gjerne innom og bli kjent med de som er der.

Up the Bees!

Endelig satt den igjen for Brentford etter en kamp med høy temperatut på Molineux. Wolves var mye frempå spesielt med Adama Traoré, noen som er mer eller mindre ustoppelig når han setter fart. Heldigvis er ikke avslutningene eller innleggene hans mye å skryte av, så det ble ingen farligheter for forsvaret. Frank startet i den vante 3-5-2 formasjonen, etter skaden på Onyeka har han ikke startet sammen med Janelt og Nørgaard, heller kommet på i kampen. Den plassen har nå Baptiste tatt over for en periode. Spørsmålet der blir nå om det kommer til å fortsette eller ikke, fordi:

Overtenning for Baptiste

Shandon har startet to kamper på rad og spilt veldig bra når han har fått sjansen. Mot Wolves var han overalt og deltok i begge deler av spillet. I det 59ende minuttet får han gult, og bare 5(!) minutter etterpå kommer det andre gule. Det var også samtidig som Frank hadde gjort klart byttet med Onyeka. En liten overtenning som viser at rutinen mangler i den unge midtbanespilleren. Men det viktigste her er å ikke la dette gå innpå Shandon. Han har vist seg frem veldig positivt i de minuttene han har fått og jeg tror vi vil se mer til han.

Godeste Thomas Frank lar seg også rive med senere i kampen og pådrar seg sitt første gule for sesongen også. Man kan snakke om hvorvidt man skal det som trener, men jeg for min del liker lidenskapen bak det. Thomas bryr seg og lar seg hisse opp når det trengs. Det tror ikke jeg er noe negativt. Temperaturen fortsatte å øke, da Brentford måtte forsvare inn seieren siste halvtimen med 10 mann, Pontus Jansson sto for mye av frustrasjonen til hjemmepublikumet, og han elsket hvert minutt av det. Noen spillere trives under slike forhold og kapteinen vår er definitivt en av de. Når det er sagt så ble vi ikke noe bedre likt i Wolverhampton, men 3 poeng var viktigst på lørdag.

Ivan Toney – eksemplet på en komplett spiss?

Lovordene haglet fra kommentatorer under og etter kampen. Ivan spilte en perfekt kamp mot Wolves. Vant omtrent alt som fantes av hodedueller, pasningene var smarte og satt alltid til spillere rundt. Vanskelig for motstanderne å takle en spiller som Ivan, og han viser seg fra sin absolutt beste side i denne kampen. Tidlig i kampen skaffer Marcal oss en straffe ved å holde Toney så til de grader at det var null tvil rundt straffesparket. Ivan setter denne så kaldt og godt bak en sjanseløs Jose Sá. Minutter senere setter han et mål som blir avblåst for offside, noe han også gjorde før straffen. Skulle ikke gå mer enn 6 minutter til før han er igjennom etter å ha jobbet med ball fra midtbanen, ser opp og velger å sende ballen til en helt åpen Mbeumo som kun trenger å sentre ballen i et åpent nett.

Det vi har i Toney er så mye mer enn en målskårer. Han legger opp alt som er av muligheter i denne kampen. Ballen kommer fra forsvar/keeper opp mot spissen vår. Han tar den ned eller header ballen akkurat dit den skal hver gang. Dette vil nok bli en gjennomgående greie denne sesongen, og lurer fælt på hvilket forsvar som skal klare å stå i mot han.

En perfekt gjennomført kamp

Nå så Brentford best ut lenge, og før det røde kortet så kunne vi nok kontrollert mye også i sluttminuttene. Men når vi blir 10 mann er det vanskelig å kontrollere spillet som vi vil. Da var det alle mann på dekk og forsvare inn 3 poeng. Dette klarte laget veldig bra, og derfor har vi 8 poeng på fem kamper med 2 seire, 2 uavgjort og kun 1 tap. Dette matcher Wolves i 18/19 sesongen og er over godkjent.

Nok av spillere å snakke om etter denne kampen. Samtlige i forsvar spilte en veldig god kamp. Igjen var Ajer høyt på ratingen, spesielt etter et par mål-reddende blokkeringer og taklinger. Jansson gjorde det vanskelig for Wolves å få noen flyt og Pinnock var den sedvanlige bautaen han er, god i lufta og sterk i duellene. Allikevel er det en selvfølge at denne bestemannsprisen går til den mest komplette spissen i ligaen (min personlige mening, selv om jeg tror en del er enige), Ivan Toney. Det at vi beholdt han over sommeren tror jeg blir utslagsgivende for hvorvidt vi klarer å holde oss oppe. Vanvittig prestasjon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *