Solid prestasjon mot Crystal Palace

Sikret poengdeling lørdag

Premier League er i gang, ikke bare det men to kamper inn. Vi åpnet i en jevn kamp mot Spurs. De hadde riktignok mest ball, men vi var uheldige som ikke vant den synes nå vi, objektivt sett. Uansett, 1 poeng mot Spurs hjemme tar vi med oss. Første kampen uten Toney og Raya, på sin måte ganske merkbart. Samtidig holdt Flekken seg godt, ingen direkte tabber. Mbeumo og Wissa som åpnet på topp var friske og utfordret ofte. Bryan fortsetter å vokse måned for måned, han er alltid farlig ute til høyre.

Så bar det til Fulham for lokalderby. Da samlet de som kunne seg på Eagle Bar på Grønland for å ha treff. Mye gikk galt før kampen, men så fort spillet var i gang var alt glemt. Vi utspilte Fulham mesteparten av kampen, med unntak av få og korte perioder der Fulham styrte. En sterk 0-3 mot rivalen var en perfekt kamp å ha treff med. Stemningen var høytsvevende. Sportslig så var Mbeumo igjen utslagsgivende, sammen med kollektivet Brentford er. Enda bedre kamp fra Flekken var det og, kommer seg fort og kan se rimelig stabil ut.

Mange overganger ble det ikke i sommer, men noen viktige. Collins har startet begge så langt og har vært en klippe bak. Mot Spurs stilte vi tre i Collins, Pinnock og Ajer. Fulham var det kun Collins og Pinnock, og det partnerskapet lukter det brent av. Mee vil og antagelig utfordre når han er tilbake. Men her mener jeg vi har et luksusproblem. I motsetning til på andre siden av banen. Der er mulighetene færre, også nå med Canos i Valencia. Schade kom inn permanent og selv om han ikke har truffet ligaen helt enda så er det mye potensiale der. Siste er at vi er ryktet til Nico Gonzalez fra Fiorentina til en sum som nærmer seg 45 millioner pund. Så på tredje sesongen i Premier League begynner pengene så sitte løsere. En smart signering om det skjer, samme om de går for Brennan Johnson igjen. Trenger en til i angrep med Toney ute, og begge de her er definitive løsninger.

Lørdag er det hjemmekamp mot Crystal Palace og vi krysser fingrene for at vi fortsetter den gode åpningen. Det vil være en del muligheter for å se kamper sammen i Oslo fremover, nesten hver kamp har et arrangement i Facebook gruppa vår. Stikk gjerne innom og bli kjent med de som er der.

Up the Bees!

Fra overprestasjon til prestasjon?

Etter åpningskampen lå det jo litt i lufta at vi skulle klare å gjøre lignende mot Crystal Palace, men de møtte oss med lignende press og godt forberedt på hva vi er gode på. Etter første omgang var over virket det veldig jevnt, og ut i andre omgang ble det tydelig at dette kom til å bli poengdeling.

Sånn i etterkant tenker jeg at det var fortjent. Lagene spilte utrolig jevnt, og selv om vi hadde desidert flest skudd og til slutt ganske gode målsjanser, kunne man fint argumentert for at Palace var uheldige og. Vi spilte tross alt mot et organisert og stabilt Premier League lag. De har vært her i 9 år på rad nå. Det at vi kan måle oss såpass godt mot andre lag som kommer til å kjempe om de samme plassene, gjør nå ihvertfall meg mer optimistisk.

Midtbanen er viktig

I fotball sies det at kamper ofte avgjøres på midtbanen. Og der vi kanskje var litt svake mot Arsenal var ting virkelig på plass her. Nørgaard var et defensivt mareritt for Palace gjennom hele kampen, og Janelt/Onyeka som litt mer fremtredende indreløpere var helt fantastiske. Onyeka dekket stort sett hele banen i løpet av kampen og hadde selv et OK skudd på mål i tillegg. Man skjønner etter denne kampen hvorfor kallenavnet har blitt “Frank the Tank”.

Janelt spiller som han gjorde i fjor, og fikk endelig vise sine ferdigheter høyere opp enn ren defensiv midt. Han har løpekraft og en utrolig god venstrefot som kan bli viktig fremover i denne sesongen. Slik Thomas Frank spiller så langt så har han Onyeka og Janelt som boks til boks spillere. Jeg hadde nok mine tanker om at det fort kunne bli litt for defensivt, men begge disse to viser at de kan bidra offensivt og.

Forsvarsbautaer

Ajer og Pinnock viste seg godt frem lørdag. Begge hadde helt avgjørende blokkeringer, Ajer spesielt. Han spilte og i sin vante fremoverlente stopperstil, og var ofte inne i 16 metern til Palace. Han har noen raid som blir utrolig spennende denne sesongen.

Vanskelig å snakke om forsvaret uten å nevne Raya og i samme slengen. Raya hadde en utrolig god kamp hvor han vartet opp med et par verdensklasseredninger. Dette kan og fort komme av signeringen av Álvaro og, da han nå må kjempe om plassen. Uansett var han stor lørdag.

Beste bie

Som vanlig vil jeg fortsette å sette lyset på enkelte spillere som imponerer. I dette tilfellet var midtbanen en såpass stor del av det som endte med uavgjort istedet for tap. Alle tre hadde sitt grunnlag for å bli bestemann, Nørgaard stoppet det alle meste som vandret inn i hans område. Janelt dekket godt for en Henry på angrep, var mye på løp fremover og bakover. Men den som utmerket seg aller mest her for min del var Onyeka. Frank the Tank var overalt hele tiden. Noen ganger var det rart det ikke var to av de når han hentet ball i vår 16 meter for å så ha den igjen nærmere Palace sin. En enorm prestasjon som jeg virkelig håper fortsetter!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *