Drakamp mot Brighton

Dessverre dro Brentford det korteste strået

Foto: https://obfcp.co.uk

Vi visste i forkant at dette ble den virkelige testen. Det gjorde forøvrig Thomas Frank veldig klart i intervjuet i forkant. Tydelig var det og på banen. Kampen levde til siste slutt, sjansene var der for begge lag. Men et godt skudd i sluttminuttene fra Brighton’s Leandro Trossard ble utslagsgivende i kampen mellom disse to. Brighton er på mange måter rollemodellen vår når vi skal overleve i denne ligaen. Brighton har gjort dette mesterlig de siste sesongene, og er en del likheter mellom klubbene som ble tydelige også i denne kampen.

Forsvar er viktigst

Dette ble en real forsvarskamp. Og frem til målet i 86 minutt så synes jeg gutta våre gjorde en fenomenal jobb. Det var mye frem og tilbake men forsvarsrekka var klar hver gang, blokkerte og ofret seg for trøya slik vi er vant med. Ajer har kommet seg godt inn i laget og ligaen og spiller på den måten man kan forvente av en offensiv midtstopper fra Norge. Det er å bombe fremover, til og med flere ganger inni 16 meteren til Brighton, og når det gjelder bakover så er det å dræle til ballen for å få den vekk og feire alle blokkeringer. Virkelig lett å like Ajer, ikke bare for oss nordmenn.

Rutinen ble til slutt viktigst

Etter en drakamp er det ofte et lag som tar seieren på tampen. I dette tilfellet ble det de rutinerte. I en kjapp dribleparade slet våre med å følge etter Trossard og han løfter den forsiktig i hjørnet forbi Raya. Utagbart og godt plassert. Vi hadde også noen ordentlig gode sjanser for både Toney og Mbeumo, men ble til slutt for upresist, selv om et av forsøkene smalt i stanga. Bestemann i denne kampen går uansett til en forsvarer som har utmerket seg over flere kamper og vårr eneste nordmann, Kristoffer Ajer. Gutten fra Rælingen spilte en god kamp, med mange gode involveringer. Neste mann på lista ville nok vært Toney, men velger å gi litt oppmerksomhet rundt midtstopperen vår etter en god defensiv prestasjon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *