Drakamp mot Brighton

Dessverre dro Brentford det korteste strået

Premier League er i gang, ikke bare det men to kamper inn. Vi åpnet i en jevn kamp mot Spurs. De hadde riktignok mest ball, men vi var uheldige som ikke vant den synes nå vi, objektivt sett. Uansett, 1 poeng mot Spurs hjemme tar vi med oss. Første kampen uten Toney og Raya, på sin måte ganske merkbart. Samtidig holdt Flekken seg godt, ingen direkte tabber. Mbeumo og Wissa som åpnet på topp var friske og utfordret ofte. Bryan fortsetter å vokse måned for måned, han er alltid farlig ute til høyre.

Så bar det til Fulham for lokalderby. Da samlet de som kunne seg på Eagle Bar på Grønland for å ha treff. Mye gikk galt før kampen, men så fort spillet var i gang var alt glemt. Vi utspilte Fulham mesteparten av kampen, med unntak av få og korte perioder der Fulham styrte. En sterk 0-3 mot rivalen var en perfekt kamp å ha treff med. Stemningen var høytsvevende. Sportslig så var Mbeumo igjen utslagsgivende, sammen med kollektivet Brentford er. Enda bedre kamp fra Flekken var det og, kommer seg fort og kan se rimelig stabil ut.

Mange overganger ble det ikke i sommer, men noen viktige. Collins har startet begge så langt og har vært en klippe bak. Mot Spurs stilte vi tre i Collins, Pinnock og Ajer. Fulham var det kun Collins og Pinnock, og det partnerskapet lukter det brent av. Mee vil og antagelig utfordre når han er tilbake. Men her mener jeg vi har et luksusproblem. I motsetning til på andre siden av banen. Der er mulighetene færre, også nå med Canos i Valencia. Schade kom inn permanent og selv om han ikke har truffet ligaen helt enda så er det mye potensiale der. Siste er at vi er ryktet til Nico Gonzalez fra Fiorentina til en sum som nærmer seg 45 millioner pund. Så på tredje sesongen i Premier League begynner pengene så sitte løsere. En smart signering om det skjer, samme om de går for Brennan Johnson igjen. Trenger en til i angrep med Toney ute, og begge de her er definitive løsninger.

Lørdag er det hjemmekamp mot Crystal Palace og vi krysser fingrene for at vi fortsetter den gode åpningen. Det vil være en del muligheter for å se kamper sammen i Oslo fremover, nesten hver kamp har et arrangement i Facebook gruppa vår. Stikk gjerne innom og bli kjent med de som er der.

Up the Bees!

Vi visste i forkant at dette ble den virkelige testen. Det gjorde forøvrig Thomas Frank veldig klart i intervjuet i forkant. Tydelig var det og på banen. Kampen levde til siste slutt, sjansene var der for begge lag. Men et godt skudd i sluttminuttene fra Brighton’s Leandro Trossard ble utslagsgivende i kampen mellom disse to. Brighton er på mange måter rollemodellen vår når vi skal overleve i denne ligaen. Brighton har gjort dette mesterlig de siste sesongene, og er en del likheter mellom klubbene som ble tydelige også i denne kampen.

Forsvar er viktigst

Dette ble en real forsvarskamp. Og frem til målet i 86 minutt så synes jeg gutta våre gjorde en fenomenal jobb. Det var mye frem og tilbake men forsvarsrekka var klar hver gang, blokkerte og ofret seg for trøya slik vi er vant med. Ajer har kommet seg godt inn i laget og ligaen og spiller på den måten man kan forvente av en offensiv midtstopper fra Norge. Det er å bombe fremover, til og med flere ganger inni 16 meteren til Brighton, og når det gjelder bakover så er det å dræle til ballen for å få den vekk og feire alle blokkeringer. Virkelig lett å like Ajer, ikke bare for oss nordmenn.

Rutinen ble til slutt viktigst

Etter en drakamp er det ofte et lag som tar seieren på tampen. I dette tilfellet ble det de rutinerte. I en kjapp dribleparade slet våre med å følge etter Trossard og han løfter den forsiktig i hjørnet forbi Raya. Utagbart og godt plassert. Vi hadde også noen ordentlig gode sjanser for både Toney og Mbeumo, men ble til slutt for upresist, selv om et av forsøkene smalt i stanga. Bestemann i denne kampen går uansett til en forsvarer som har utmerket seg over flere kamper og vårr eneste nordmann, Kristoffer Ajer. Gutten fra Rælingen spilte en god kamp, med mange gode involveringer. Neste mann på lista ville nok vært Toney, men velger å gi litt oppmerksomhet rundt midtstopperen vår etter en god defensiv prestasjon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *