Sesongens beste spiller: David Raya

Premier League er i gang, ikke bare det men to kamper inn. Vi åpnet i en jevn kamp mot Spurs. De hadde riktignok mest ball, men vi var uheldige som ikke vant den synes nå vi, objektivt sett. Uansett, 1 poeng mot Spurs hjemme tar vi med oss. Første kampen uten Toney og Raya, på sin måte ganske merkbart. Samtidig holdt Flekken seg godt, ingen direkte tabber. Mbeumo og Wissa som åpnet på topp var friske og utfordret ofte. Bryan fortsetter å vokse måned for måned, han er alltid farlig ute til høyre.

Så bar det til Fulham for lokalderby. Da samlet de som kunne seg på Eagle Bar på Grønland for å ha treff. Mye gikk galt før kampen, men så fort spillet var i gang var alt glemt. Vi utspilte Fulham mesteparten av kampen, med unntak av få og korte perioder der Fulham styrte. En sterk 0-3 mot rivalen var en perfekt kamp å ha treff med. Stemningen var høytsvevende. Sportslig så var Mbeumo igjen utslagsgivende, sammen med kollektivet Brentford er. Enda bedre kamp fra Flekken var det og, kommer seg fort og kan se rimelig stabil ut.

Mange overganger ble det ikke i sommer, men noen viktige. Collins har startet begge så langt og har vært en klippe bak. Mot Spurs stilte vi tre i Collins, Pinnock og Ajer. Fulham var det kun Collins og Pinnock, og det partnerskapet lukter det brent av. Mee vil og antagelig utfordre når han er tilbake. Men her mener jeg vi har et luksusproblem. I motsetning til på andre siden av banen. Der er mulighetene færre, også nå med Canos i Valencia. Schade kom inn permanent og selv om han ikke har truffet ligaen helt enda så er det mye potensiale der. Siste er at vi er ryktet til Nico Gonzalez fra Fiorentina til en sum som nærmer seg 45 millioner pund. Så på tredje sesongen i Premier League begynner pengene så sitte løsere. En smart signering om det skjer, samme om de går for Brennan Johnson igjen. Trenger en til i angrep med Toney ute, og begge de her er definitive løsninger.

Lørdag er det hjemmekamp mot Crystal Palace og vi krysser fingrene for at vi fortsetter den gode åpningen. Det vil være en del muligheter for å se kamper sammen i Oslo fremover, nesten hver kamp har et arrangement i Facebook gruppa vår. Stikk gjerne innom og bli kjent med de som er der.

Up the Bees!

Som alltid har vi i supporterklubben holdt avstemming for vår sesongens beste spiller.

Dette ble en tett avgjørelse mellom spillere som Eriksen, Toney og Raya. Men til slutt falt valget på David Raya. Sisteskansen har levert en kanonsesong, med unntak av skadeavbrekket, og har bidratt tungt i oppgaven med å holde oss oppe til andre sesong med Premier League.

Statistikk:
Gj.snitt rating: 6.86
Clean sheets: 8
Mål sluppet inn: 23

Når vi ser på statistikken så virker ikke 8 clean sheets så mye, men tatt i betrakning hvor nye vi er i ligaen, samt kvalitetsforskjellen til Premier League fra Championship, så har vi all grunn til å være stolt av keeperen vår. Det viktige poenget her er at han nesten har 7 i gj.snitt rating, selv Alisson har 6.97, og Raya har en høyere rating enn Ederson i City buret.

En annen ting er antallet mål sluppet inn. Han var jo skadet en god periode, men selv det tatt med i beregningen hadde nok ikke tallet vært mye høyere enn 30, noe som matcher Edouard Mendy sine tall.

Alt i alt har han stått støtt bakerst i en vidundersesong for våre gutter, og fortjener troféet som er på vei fra Norge på fellesturen! Dette sammen med en flytende “runners up” gave til Christian Eriksen, sammen med de faste til Thomas Frank og Peter Gilham.

Toney

Ivan vant ikke i år, men han gjorde det i fjor, så hans trofé vil også være med i bagasjen på tur til London

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *